Ventada de nord i retorn al fred

El vent de nord serà el gran protagonista d'un dia que començarà amb un ambient d'hivern de veritat. L'altre factor important serà la neu al vessant nord del Pirineu

RedaccióActualitzat

La configuració atmosfèrica pel primer dia de la setmana ens portarà una important entrada de vent de nord. L'ambient serà més fred i la nevada es reactivarà al Pirineu. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per neu, vent i estat de la mar.

Es reactiva la nevada

Esperem un dia amb moltes estones de sol. L'excepció principal serà el vessant nord del Pirineu, on estarà tapat tot el dia i on la nevada es reactivarà a qualsevol cota. Per sobre dels 1.000 metres, la nevada pot acumular més de 20 cm i a 2.500 metres uns 40 cm. A la resta del país poden aparèixer més núvols, però no esperem precipitacions. El vent de nord bufarà amb cops forts o molt forts al vessant sud del Pirineu i Prepirineu i a l'Alt Empordà. Hi haurà torb al Pirineu.

Més fred

Notarem el descens de les temperatures de manera més clara i general, sobretot a primera hora. Les màximes no baixaran tant en conjunt, però el vent de nord accentuarà la sensació de fred.

I pels pròxims dies...

Dimarts encara serà un dia marcat pel vent, però després podem anar a una situació més encalmada que permeti notar més el fred, sobretot durant els matins.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut