Nova setmana amb temps insegur

La darrera setmana d'hivern la tindrem amb un temps insegur. Comencem la setmana amb una bossa d'aire fred sobre Catalunya que farà que el temps sigui insegur

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Encetem la setmana amb una situació d'aquelles de pronòstic caòtic. L'anticicló dominarà a la superfície, mentre que a les capes altes atmosfèriques arribarà una bossa d'aire fred, que tendirà a centrar-se sobre l'Aragó o Navarra. Aquesta pertorbació en altura també afectarà Catalunya, generant ruixats.

Pluges irregulars

Els núvols seran abundants durant tot el dia, i el risc de ruixats també s'allargarà durant tota la jornada. Les pluges seran molt irregulars i poden presentar-se en qualsevol punt del país de manera intermitent. En conjunt, els xàfecs deixaran quantitats poc abundants de pluja. Puntualment n'hi haurà de més moderats i abundants, sobretot cap a l'entorn del litoral i el prelitoral sud. La cota de neu anirà pujant al llarg del dia, des dels 700-800 de la matinada per l'oest, als 1.000 o 1.100 metres.

Menys contrast tèrmic

L'augment de la nuvolositat i l'arribada de les pluges portaran unes mínimes més altes i unes màximes més curtes.

I dimarts...

La bossa d'aire fred perdrà potència, però no farà net del tot. Continuarem amb una dinàmica de ruixats dispersos, més probables a la tarda i més abundants al Pirineu.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut