Nova setmana amb fred intens, neu i pluges febles

La nova setmana promet ser freda i portarà precipitacions. El punt d'atenció estarà situat sobre la cota de neu. Avui serà un dia de pluges i nevades, tot i que poc abundants en general.
La Maladeta. Foto: Ramon i Conxi.

La Maladeta. Foto: Ramon i Conxi.

L'ambient rúfol del final de diumenge tindrà continuïtat el primer dia de la setmana. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per neu.

Tarda amb restes de plugims. A la tarda, les pluges començaran a retirar-se per l'oest i després avançaran cap a la resta del país. És previsible que acabin de marxar a última hora pel litoral sud de Barcelona i Tarragona. L'excepció serà el vessant nord del Pirineu, on hi continuarà la nevada. La cota de neu evolucionarà dels 800 metres cap als 600 a darrera hora del dia, tant al Pirineu com als Ports. La cota anirà baixant al llarg dels pròxims dies. Les temperatures diürnes davallaran i l'ambient serà fred durant tot el dia.

El desplaçament de la borrasca farà entrar vents del nord i nord-oest, amb cops moderats a l'Empordà i al tram final de l'Ebre. També hi haurà ràfegues moderades durant la part central del dia cap a la costa central i cops més esporàdics al Pirineu.

I els pròxims dies...

Dimarts serà un dia de tramuntana i mestral, amb ambient més fred al matí i precipitacions residuals al vessant nord del Pirineu. S'haurà de seguir el moviment de la pertorbació al Mediterrani, per si pot generar algun ruixat residual a prop de la costa. Dimecres pot ser un dia similar, però per dijous es dibuixa una imponent pertorbació al golf de Lleó.

NOTÍCIES RELACIONADES