Nova setmana amb fred intens, neu i pluges febles

La nova setmana promet ser freda i portarà precipitacions. El punt d'atenció estarà situat sobre la cota de neu. Avui serà un dia de pluges i nevades, tot i que poc abundants en general.

Actualitzat

L'ambient rúfol del final de diumenge tindrà continuïtat el primer dia de la setmana. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per neu.

Tarda amb restes de plugims. A la tarda, les pluges començaran a retirar-se per l'oest i després avançaran cap a la resta del país. És previsible que acabin de marxar a última hora pel litoral sud de Barcelona i Tarragona. L'excepció serà el vessant nord del Pirineu, on hi continuarà la nevada. La cota de neu evolucionarà dels 800 metres cap als 600 a darrera hora del dia, tant al Pirineu com als Ports. La cota anirà baixant al llarg dels pròxims dies. Les temperatures diürnes davallaran i l'ambient serà fred durant tot el dia.

El desplaçament de la borrasca farà entrar vents del nord i nord-oest, amb cops moderats a l'Empordà i al tram final de l'Ebre. També hi haurà ràfegues moderades durant la part central del dia cap a la costa central i cops més esporàdics al Pirineu.

I els pròxims dies...

Dimarts serà un dia de tramuntana i mestral, amb ambient més fred al matí i precipitacions residuals al vessant nord del Pirineu. S'haurà de seguir el moviment de la pertorbació al Mediterrani, per si pot generar algun ruixat residual a prop de la costa. Dimecres pot ser un dia similar, però per dijous es dibuixa una imponent pertorbació al golf de Lleó.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut