Nou mes, mateix temps

El desembre arriba amb els colors blanc i blau. Tornen les inversions tèrmiques amb fred matinal i suavitat tèrmica només al migdia

Néstor GómezActualitzat

La pressió atmosfèrica segueix disparada, per sobre dels 1.030 hPa. El fet de tenir la pressió tan alta implicarà l'aparició de minves a la costa i d'algunes boires a l'interior. Aquest potent anticicló durarà dies i dies però, a diferència del de novembre, no serà tan ferm i permetrà alguns matisos.

Blanc a terra, blau al cel

El color blanc formarà part del paisatge del país, per la neu a les muntanyes i per la gebrada a les valls. Glaçarà a totes les comarques de l'interior i arribaran a la costa només en zones de desembocadura de rius, on es podrà veure el mar fumejar a Blanes i l'Estartit. El color blau serà el del cel serè que tindrem arreu del país durant tot el dia. Només algunes boirines es presentaran a Osona i nord de la plana de Lleida.

Ambient contrastat

La inversió tèrmica accentuada als Pirineus donaran fe de l'existència de les altes pressions i de l'anticicló a Catalunya. Les mínimes cauran a les valls del Pirineu per sota dels -4 ºC i a tot l'interior per sota dels 0. Només al litoral hi haurà temperatures positives. L'ambient al migdia serà suau, amb les màximes més altes del dia a tocar dels 20 ºC.

I els pròxims dies...

L'estabilitat durarà i durarà, però oferirà algunes novetats durant els pròxims dies. Un sistema frontal, força desgastat, arribarà a finals de setmana per trencar els dies de sol i boires.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut