Nou mes, igual temps

L'arribada del juliol no comportarà cap novetat pel que fa a l'ambient calorós, canicular i tòrrid dels últims dies. L'únic detall diferent s'observarà en l'estat del cel.

Néstor GómezActualitzat

Una llengua d'aire càlid avançarà per l'oest d'Europa i arribarà avui a la meitat sud de Gran Bretanya. L'anticicló situat latitudinalment entre Suècia i Itàlia permetrà un passadís de vent de sud des de la península Ibèrica fins al mar del Nord.

Calor i núvols prims

El matí serà radiant, amb un sol de justícia que ens anunciarà un dia molt càlid. El petit detall del dia serà l'aparició d'alguns núvols prims a partir del migdia que filtraran una mica el sol i que, no frenarà la gran calorada de les hores centrals del dia. De precipitacions res de res.

Un cop més, les temperatures matinals seran molt elevades. Durant la matinada no baixaran dels 20 ºC a la costa, prelitoral i punts de l'interior. La calor de veritat la tindrem al migdia, amb valors entre 35 i 39 ºC a tot el país, tret de les comarques costaneres i pirinenques.

L'onada de calor en què estem immersos fa que Meteocat mantingui l'avís de perill alt per calor a gairebé tot el país. Si teniu previst viatjar per Espanya i Europa tingueu en compte que també es troben en situació de temperatures màximes extremes i preneu precaucions.

Quant durarà l'onada de calor?

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut