Arc de Sant Martí i lleuger arcus ahir a la tarda a Gurb (Emili Vilamala)
Arc de Sant Martí i lleuger arcus ahir a la tarda a Gurb (Emili Vilamala)

Nou mes i nous ruixats intensos: la calor cedeix

Aprofiteu el matí, perquè la tarda serà inestable amb xàfecs i tempestes. Els ruixats no arribaran a tot el país

Néstor GómezActualitzat

L'agost arrenca amb unes condicions atmosfèriques ideals per l'arribada de les tempestes fortes i pedra. Les temperatures tan altes dels últims dies, amb valors pròxims als 40 ºC, i l'aire fred de les capes mitjanes de l'atmosfera seran el còctel ideal per fer créixer grans nuvolades amenaçadores.

Tornen els ruixats intensos

Matinada de ruixats a l'Alta Ribagorça i a la Vall d'Aran, pluges de curta durada però intenses. A la resta del país, el matí és tranquil, però no pas serè. Tindrem núvols alts i mitjans que deixaran el cel variable. En paral·lel, a la Costa Daurada i a la Costa Brava hi haurà núvols baixos que us poden fer la guitza si opteu per anar a prendre el sol. En tot cas, l'ambient convidarà a anar-hi ja que, de xafogor, en farà.

La tarda serà inestable i insegura. El Servei Meteorològic de Catalunya té activat l'avís per intensitat de pluja al Pirineu Oriental, Catalunya Central, Terres de l'Ebre i prelitoral de Tarragona. La calor tan forta emmagatzemada durant els últims dies, més l'aire fred a 5.500 metres faran créixer cumulonimbus que avançaran de sud-oest a nord-est. S'esperen ruixats intensos, tempesta i, fins i tot, pedra des del Montsià i la Terra Alta fins al Ripollès i la Garrotxa, sense descarta altres zones com les de ponent o el Pirineu. A la costa, els ruixats de tarda no arribaran.

Menys calor

Tot i el retrocés de les temperatures, la calor persistirà. Les temperatures més altes del dia rondaran els 35 ºC, lluny dels gairebé 40 de les últimes jornades. En canvi, la xafogor es mantindrà acusada a tota la façana costanera.

I els pròxims dies...

Els ruixats minvaran i la calor anirà a més. S'espera una segona meitat de setmana ben càlida.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut