Nou mes amb més calor i menys ruixats

El juny arrenca amb un temps una mica més tranquil, amb ruixats de tarda però menys intensos

Néstor GómezActualitzat

A poc a poc, l'estabilitat guanya terreny sobre Catalunya. La retirada de l'aire fred a les capes mitjanes de l'atmosfera permetrà que la tarda sigui una mica més tranquil·la, sense tamborinades ni calamarsades. De ruixats, en tindrem, però més febles.

Més sol que ruixats 

Temps molt assolellat al matí, amb núvols que deixaran el cel variable o el taparan a estones a les comarques de Girona. A primera hora, cap a Osona, Alt i Baix Empordà i Pla de l'Estany apareixerà algun banc de boira. A la tarda tornaran a créixer núvols sobre les muntanyes del nord del país, però, a diferència dels darrers dies, no creixeran amb tanta energia. S'esperen ruixats al Pirineu i algun xàfec moderat a la Garrotxa, interior de l'Alt Empordà, nord de la Selva i Osona. Com més al sud, cel més serè.

Una mica més de calor

Les temperatures matinals variaran poc respecte als valors dels darrers dies. En canvi, les màximes faran un pas més cap amunt. Al pla de Lleida i a les Terres de l'Ebre les temperatures s'enfilaran cap als 28 ºC.

I els propers dies...

La segona meitat de la setmana estarà encapçalada pel sol al matí i alguns ruixats de tarda concentrats només al Pirineu. L'únic dia que hi haurà una mica més de núvols serà dijous. Es tractarà de núvols prims, del tipus cirrus o cirrostrats, que no donaran precipitació.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut