Fred a Bellpuig (Jaume Gomà)
Fred a Bellpuig (Jaume Gomà)

No donis per acabat l'hivern, tornarà el fred intens

S'acosten dies de cru hivern que ens farà recuperar peces de roba arraconades

Néstor GómezActualitzat

Comencem amb diverses dites que mostren el caràcter rebel del mes de març:

  • - Març marçot, mata la vella a la vora del foc, i la jove si pot.
  • - Març habitual, un dia bo i un dia mal.
  • - El març té trenta-un dies i tres-centes fesomies.

Si després d'un febrer en què ha descarregat molta neu i d'uns darrers dies de molta bonança, amb màximes superiors als 20 ºC, donàveu per mort l'hivern, sentim molt dir-vos que som a l'hivern, que vol acabar l'estació astronòmica i, fins i tot, entrar a la primavera amb fred ben intens. El canvi d'estació serà el dia 20 de març a un quart de sis de la tarda.

Fred de cru hivern a partir de diumenge

Fins diumenge teniu temps de remenar i recuperar de l'armari peces de roba que ja havíeu oblidat i estaven arraconades. Bufandes, gorros, guants i abrics gruixuts seran imprescindibles la setmana que ve. Una vegada més, un gran anticicló se situarà al mar de Nord i una gran borrasca, a Itàlia, per crear el famós passadís de fred àrtic i continental que ens arribarà dels països de l'Est. Un fred intens que ens acompanyarà durant tota la setmana que ve.

Glaçades negres

Les temudes glaçades tardanes entraran de la mà d'aquesta irrupció d'aire fred. Unes gelades negres que es caracteritzen per una humitat molt baixa i que acaba per cremar la part més fràgil d'un arbre com és la flor. Caldrà seguir amb atenció l'evolució del fred de cara als propers dies per veure la intensitat amb què arriba. Per saber-ne més, aquí teniu l'estreta relació entre les glaçades i fruiters i els sistemes de protecció.

 

 

Anar al contingut