Perill d'allaus per divendres. Font: IGC.
Perill d'allaus per divendres. Font: IGC.

Perill d'allaus entre moderat i marcat al Pirineu

Actualitzat

El perill d'allaus a l'Aran-Franja Nord de la Pallaresa previst per dissabte i diumenge ha passat de grau fort (4) a grau marcat (3) al Pirineu occidental. A Andorra, el Servei Meteorològic encara manté el grau 4.

Segons l'Institut Geològic de Catalunya (IGC),  el mantell de neu es troba per sobre del que és normal per l'època de l'any a tots els sectors. En el cas del Pirineu occidental, el mantell és present des dels 1.300 metres al vessant sud i des de fons de vall a l'Aran-Franja Nord de la Pallaresa. A l'Aran els gruixos varien entre 190-300 centímetres a cota 2.200 metres. A la resta de sectors, a la mateixa cota, els gruixos oscil·len entre 60 i 150 centímetres. Hi ha sobreacumulacions en orientacions entre est i sud.

Nivell màxim dijous

Dijous, per segona vegada en aquesta temporada d'hivern, el perill d'allaus va arribar al nivell màxim, grau 5, a la Vall d'Aran i l'extrem nord del Pallars Sobirà, segons l'Institut Geològic de Catalunya (ICG). Entre dimarts i dijous s'han acumulat gruixos de neu superiors als 69 cm a cotes de 2.000 metres.

Tota la informació de l'evolució del perill d'allaus al Pirineu la trobareu al butlletí d'allaus de l'IGC.

El darrer temporal que va elevar el perill d'allaus al màxim va ser a començaments de mes, quan a la Vall d'Aran hi va haver acumulacions superiors als 100 cm a partir dels 2.000 metres, entre el 30 de gener i el 2 de febrer.

Anar al contingut