Nit d'insomni per als pagesos per glaçades al pla de Lleida

Arriben nit llargues per al món de la pagesia si els camps són d'arbres fruiters a causa del fred

Néstor GómezActualitzat

Després de la neu a cotes baixes, arriba el fred, un fred que ha posat en guàrdia els pagesos de fruiters davant la caiguda de les temperatures nocturnes. Teresa Macià, al programa "Els Matins" de TV3, ha parlat amb els pagesos i ens explica els mètodes de combatre les glaçades que fan perillar la collita.

Aquesta matinada, les temperatures a la meitat nord del pla de Lleida han oscil·lat entre 0 i -3 ºC. En canvi, a la meitat sud el vent lleuger que ha bufat de mestral durant la nit i matinada no ha permès que l'aire fred caigués sobre els camps i les mínimes han quedat una mica per sobre del 0 ºC. Només ha glaçat a les zones elevades d'aquesta zona.

Una propera nit delicada

Les glaçades es poden intensificar aquesta propera nit i matinada. El cel serè que hi haurà i l'encalmament de l'aire faran que les temperatures siguin iguals o més baixes arreu del pla de Lleida. Això implicarà unes glaçades més extenses i més intenses. Aquí teniu el mapa previst de zones de glaçades.

La nit de dijous a divendres arribaran teranyines de núvols prims que, en cas de no retardar-se, esmorteïran el descens nocturn de les temperatures i faran que les glaçades minvin.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut