Glaçada a Maçanet de la Selva (Jaume Mos)
Glaçada a Maçanet de la Selva (Jaume Mos)

Nit de glaçades a la major part de Catalunya

Alberto AlcántaraActualitzat

Per fi tenim un temps de rigorós hivern: aquest cap de setmana les temperatures han tocat fons a alta muntanya i també a les fondalades, tant durant la matinada de dissabte com la de diumenge. Les temperatures negatives han arribat a tocar el litoral, mentre que el baix índex d'humitat ha provocat les temudes glaçades negres o glaçades sense gebre, molt perilloses per l'agricultura.

Aquest és el mapa de temperatures mínimes de diumenge: podem observar com només a zones on ha bufat el vent de matinada, com ara l'Empordà o zones del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, la caiguda de temperatures ha quedat frenada. A la resta, tret d'alguna excepció, els termòmetres s'han situat clarament sota zero.

Aquests valors són, lògicament, els més baixos de l'hivern en molts indrets, i fins i tot els registres més baixos en anys en alguns casos. Les imatges de la nevada de dissabte han deixat pas a les fotografies del gel matinal de diumenge.

 

El panorama canviarà de manera radical la pròxima matinada. El cel cobert de núvols impedirà una davallada tan gran de la temperatura. Les glaçades perdran extensió.

Anar al contingut