Mirant la neu des de la finestra a Solsona, març de 2016 (Claustre Moncunill)
Mirant la neu des de la finestra a Solsona, març de 2016 (Claustre Moncunill)

Nevarà a l'hora de la sortida de les escoles?

La nevada més extensa serà a la tarda i coincidirà amb l'hora de sortida del col·legis

Néstor GómezActualitzat

Avui és un d'aquells dies de mirar permanentment el cel. De ben segur que la canalla a les escoles estaran enganxats a les finestres mirant com cauen els flocs de neu.

Si agafem com a hora de referència entre les 4 i les 5 de la tarda, a grans trets les comarques on estarà nevant són: la Cerdanya i Ripollès i gairebé tot l'Alt Urgell. Nevarà al nord del Solsonès, el Lluçanès, al nord del Moianès i arribarà a l'altiplà de la Segarra. Al Berguedà, per sota de Berga, serà testimonial. A Osona i a la Garrotxa, sobretot al Cabrerès i al Collsacabra. A Olot nevarà, mentre que a Vic costarà que hi arribi la neu. Pot nevar al Pla de l'Estany i al nord de l'Alt Empordà. Poden caure flocs de neu a la ciutat de Girona. Fora d'aquestes zones, nevarà a poblacions com: Prades, la Llacuna, Sant Guim de Freixenet, Calaf, Llobera, Biscarri, Olvan, l'Estany, Gallifa, Amer, Besalú i Albanyà.

Entre les 9 i les 10 del matí ha començat a caure les primeres precipitacions i la primera neu granulada a Gurb i Girona. Una neu granulada que obrirà les portes de la nevada que s'espera durant les pròximes hores. Meteocat té activat l'avís de neu a 34 comarques: Pirineu, Catalunya central i prelitoral i litoral de Barcelona.

Aquí teniu els llocs on nevarà segons el model meteorològic Arome cada dues hores:

Podeu consultar l'evolució de les precipitacions al nostre portal del temps.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut