Nevada a Vic (Josep M. Costa) 27 de febrer 2018

Nevades a cotes baixes a partir del vespre

Més de 25 comarques en avís per neu entre aquesta tarda i demà al migdia

Néstor GómezActualitzat

A les 17.15 de dimarts l'hivern cedirà el pas a l'arribada de la primavera. Una recta final d'hivern que s'acomiada amb nevades dins i fora del Pirineu i s'espera que arribi a gran part del país entre la tarda d'avui i el migdia de dimarts. Protecció Civil situa en prealerta el pla Neucat per nevades.

Les nevades de la tarda

La neu entrarà des de l'Aragó per l'Alta Ribagorça i avançarà i s'estendrà per tot el Pirineu i Prepirineu, fins al Ripollès. Com que es tracta d'una línia de precipitacions, escombrarà tot l'oest del país. La neu també arribarà al massís del Port, a l'Alta Segarra, a les muntanyes de Prades i a les serres de Vilobí i del Tallat. La cota de neu baixarà dels 800 als 400 metres a última hora d'avui.

Nit i matinada de neu a la Catalunya Central

Entre la nit i matinada les nevades se situaran a tot l'interior de les comarques de Girona i Barcelona. La cota de neu se situarà als 400 metres, si bé pot baixar fins als 200. Fora del Pirineu els gruixos d'uns 10 cm ens donaran a la serralada Transversal, massís del Montseny i Moianès. Durant la matinada, la neu pot agafar a les muntanyes del litoral de les Gavarres, Montnegre, Collserola i el Garraf.

Neu cap a Tarragona

Durant la darrera part de la matinada i primeres hores del dia la neu avançarà cap a les comarques de Tarragona, al mateix temps que s'afeblirà. La neu se situarà a les zones de muntanya.

Anar al contingut