Neva a Mallorca i al País Valencià

Des de primera hora del matí ha començat a nevar fins a la cota 100

Francesc MauriActualitzat

La neu prevista a les Illes ha arribat amb puntualitat britànica. La masa d'aire siberiana, juntament amb la inestabilitat que afecta les Illes Balears i el País Valencià, ha fet aparèixer la neu a l'illa de Mallorca. A primera hora del matí ha començat caient una calamarsa tova, semblant a la neu i, posteriorment, s'ha convertit en flocs de neu que precipitaven dèbilment però de forma continuada. Per sobre dels 100 metres de cota ha estat clarament neu. Poblacions com Manacor, Valldemossa, Caimari, Selva o altres punts de l'illa com la serra de Tramuntana o el Parc Natural de la Península de Llevant encara rebien precipitació aquesta tarda. Algunes de les fotografies corresponen a aquests indrets.

 

Els gruixos acumulats eren inferiors als 5 centímetres a les zones més baixes. Aquest vespre, la neu començava a caure a la ciutat de Palma.

Pel que fa al País Valencià, a partir del migdia la calamarsa tova ha començat a caure a la ciutat de València i la neu en flocs a punts més interiors. Aquesta nit podrà continuar nevant a molts d'aquests indrets, i sobretot la nevada s'intensificarà a les muntanyes del País Valencià.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut