Neu fins a tocar del mar

La neu arriba a cotes baixes del litoral i s'intensificarà a partir del migdia

Néstor GómezActualitzat

Matinada expectant per l'aparició dels flocs de neu a prop del litoral. Tot i que no us ho cregueu, si us acosteu al Tibidabo en segur que trobareu uns devots del temps i de la meteorologia amb càmeres per gravar la neu. Ja sabeu que ens podeu enviar les vostres fotografies al portal 324.cat i via Twitter amb l'etiqueta #324eltemps

 

 

És tanta la inestabilitat i tant l'aire fred a totes les capes de l'atmosfera que poden caure ruixats de neu i en moments de desplomament d'aire fred fins a nivell de mar. En un principi la cota de neu se situarà cap als 100 metres. Aquí teniu uns dels primers ruixats amb neu granulada.

 

 

 

El Servei Meteorològic de Catalunya té activat l'avís per neu a tot el litoral i prelitoral des de l'Empordà fins al Camp de Tarragona. Es poden acumular 2 cm a 300 metres.

 

Nevarà a Barcelona?

Com que es tracta de ruixats, és altament probable que nevi a Collserola i deixi entre 1 i 5 centímetres. També es veurà una mica de neu per sobre de la ronda de Dalt. Ara bé, a la resta de Barcelona arribarà la neu en funció del ruixat. Si hi ha desplomament d'aire fred, la neu baixarà a cotes inferiors, sinó es mantindrà per sobre dels 200 metres. Els ruixats són de tipus convectiu, és a dir, similars als d'estiu, res a veure amb les pluges estratificades, d'anar fent com les de dilluns.

A quina hora?

La neu pot caure de matinada, però les hores de més inestabilitat i on es concentraran els ruixats seran durant les hores centrals del dia.

Veurem aquesta imatge?

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut