Neu a la Vall d'Aran

Dani RamírezActualitzat

Les temperatures han pujat aquest diumenge fins a uns 5 ºC a 2.500 m i 19 ºC a 1.000 m d'altura, a Vielha, amb força hores de sol. La gran quantitat de neu aguanta a tot el Pirineu i avui al migdia era un espectacle pujar al port de la Bonaigua (2.072 m alt) i circular entre parets de 3 i 4 metres de neu.

El risc d'allaus es manté entre moderat i alt a tota la serralada, també al Prepirineu (zona del Cadí i Pedraforca). Nivell 3 sobre l'escala de 5. Al Principat d'Andorra, el perill d'allaus pot pujar de nivell 3 (marcat) a nivell 4 (fort). Per tant, molta precaució i prudència els pròxims dies o setmanes, amb especial atenció per sobre dels 2.000 metres i en pendents superiors al 30%. Durant els últims dies s'han observat allaus de purga al Pallars Sobirà, allaus de placa a Andorra (al cim de Casamanya) i una allau molt forta a la zona d'Arinsal (Comú de la Massana), al Pla de l'Estany. Aquí, un petit refugi no vigilat (i, per sort, sense ningú a dins) va quedar totalment sepultat i la teulada, molt afectada.

A part del perill que presenta tanta neu i tan humida, també cal tenir present que els rius que baixen de les capçaleres del Pirineu podran créixer de forma considerable al llarg de la setmana.

No farà gaire fred, de dia, uns 10 ºC - 15 ºC a 2.000 m i, per tant, el desglaç serà eficaç.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut