Nevada a Puigcerdà, desembre del 2016 (Toni Lora)
Nevada a Puigcerdà, desembre del 2016 (Toni Lora)

Avís per neu a 200 metres

La neu sortirà del Pirineu, però no serà una nevada extensa, tot i que, localment, pot donar sorpreses

Alberto AlcántaraActualitzat

Tenim al davant unes quantes hores ben interessants que ens fan estar a l'aguait d'on nevarà. No serà cap situació de nevades generalitzades. Però esperem sorpreses de nevades a cotes molt baixes fora del Pirineu. Aquests són els mapes d'avisos per neu de Meteocat per divendres i dissabte.

Durant el matí hi ha possibilitat de neu, fora del Pirineu, a l'entorn de la Segarra, Conca de Barberà o a les muntanyes de Prades, la serra de Llaberia, serra del Montsant o al massís del Port. No es tracta d'una gran nevada, en tot cas ruixats de poca durada.

Entre el migdia i la tarda, també podran sorgir ruixats entre Osona, el Vallès, la Selva i el Maresme, o fins i tot el Barcelonès, que poden ser en forma de neu o calabruix a partir de només 200 metres.

Ara bé, tenim tanta inestabilitat a sobre, en forma d'una immensa bossa d'aire fred, que l'aire fred es pot desplomar, cosa que farà que la cota de neu caigui per sota dels 200 metres i que, fins i tot, descarregui amb una mica d'intensitat. El risc de ruixat baixarà cap al sud, tot i que pot reactivar-se algun ruixat cap a la Conca de Barberà.

La majoria d'aquestes nevades seran febles i anecdòtiques, però no es descarta que puntualment puguin acumular alguns centímetres.

La neu al Pirineu

Amb aquesta situació de vent de nord, la nevada més important correspondrà a l'extrem nord del Pirineu: Vall d'Aran i valls del nord del Pallars Sobirà. Meteocat preveu que s'acumulin 50 cm per sobre dels 1.500 metres de divendres a diumenge. Atenció al torb, que bufarà amb  molta força a cotes altes i desplaçarà la neu cap al vessant sud. Les temperatures a mitja i alta muntanya seran extremes, amb valors inferiors als -20 ºC. La temperatura de sensació a cotes de 2.000 metres pot caure per sota dels -30 ºC.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut