A prop dels 40 graus
A prop dels 40 graus

Moltes màximes de 39ºC

Lleida ha assolit, aquest últim dia de juliol, 39,3 graus, i sembla que aquest dimarts, primer d'agost, podria entrar un vent molt càlid a altres zones de Catalunya.

Dani RamírezActualitzat

L'agost entrarà amb força, amb molta calor i amb un petit front de ruixats a l'interior i al Pirineu. La forta calor ha acomiadat un juliol que ha estat, en general, normal pel que fa a la temperatura, o un grau per sobre. El juny va ser molt més calorós. Valors de 38 i 39 graus s'han escampat en moltes zones de Lleida, el Prepirineu i Osona.

Aquest dimarts cap al migdia –i especialment cap a les 15.00 o 16.00– arribarà un front desgastat. Es preveu un cel més ennuvolat, gotellades o ruixats després del migdia i fins al final de la tarda a l'interior, nord de Lleida o Alt Pirineu, interior de l'Ebre (Terra Alta i Massís del Port) i en punts de la Catalunya central. Tronades fortes al Pirineu de Lleida (menys probables a la Vall d'Aran) i al Ripollès i la Cerdanya, on s'hi esperen de 10 a 30 l/m2.

El fet més destacable d'aquest dimarts és que, a partir de les 14.00, es preveu un gir dels vents cap al sud-oest a tot Girona, l'Ebre, l'altiplà central (Segarra, Anoia i Solsonès), amb ràfegues de 40 a 60 km/h. Risc, a estones, de vent de ponent, molt calent, com una garbinada encesa, al centre i l'est de Catalunya. A Girona i el prelitoral es podrien notar batzegades de vent molt calent, com un assecador. Tot i els núvols, farà calor forta i la nit de dimarts a dimecres pinta càlida i molt tropical! A l'interior i cap a Lleida, la temperatura pot baixar de 2 a 4 graus. En resum, ple estiu, el que toca per l'època o una mica per sobre de la ratlla! Som a l'inici de l'agost.

Anar al contingut