El dia de la rebel·lió a Londres (Reuters)
El dia de la rebel·lió a Londres (Reuters)

Milers de persones ocupen cinc ponts de Londres per exigir acció contra el canvi climàtic

La protesta ha estat organitzada pel nou moviment ecologista Extinction Rebellion

Alberto AlcántaraActualitzat

Milers de persones han ocupat cinc ponts de Londres aquest dissabte, amb l'objectiu d'exigir al govern britànic mesures urgents contra el canvi climàtic. La protesta ha estat bajejada com el "Dia de la rebel·lió" (Rebellion Day) pel grup ecologista que l'ha convocada: Extinction Rebellion. La jornada que culmina una sèrie de 5 dies de protestes no violentes.

 

Aquest nou moviment ecologista va fer el tret de sortida el 31 d'octubre, amb una declaració de rebel·lió  feta a la plaça del Parlament de Londres. Els ecologistes denuncien la situació d'emergència climàtica i demanen invertir totes les polítiques que no siguin coherents amb la lluita contra el canvi climàtic.

Específicament, demanen el govern que promulgui mesures polítiques legalment vinculants per reduir a zero les emissions netes de carboni en 2025 i per reduir els nivells de consum. També demanen que una Assemblea Nacional Ciutadana supervisi els canvis.

En la seva declaració, els ecologistes van anunciar que començarien la desobediència civil a partir del 12 de novembre, davant del que consideren una "inacció criminal del govern britànic".

 

 

Anar al contingut