Mig llac de Yuncheng, la mar Morta de la Xina, es torna vermell per una alga

Alberto AlcántaraActualitzat

L'anomenada mar Morta de la Xina, un llac de sal de la província de Shanxi, s'ha tenyit de vermell a causa de l'acumulació d'una gran quantitat d'algues. El fenomen natural ha fet que el llac hagi esdevingut una nova atracció turística. El misteri és que només la meitat del llac està afectat.

Les imatges aèries del llac de Yuncheng, emeses per la televisió estatal xinesa CCTV, mostren ben clarament com l' aigua és vermella en un costat del llac i verda en l'altre. Una carretera divideix les dues zones.

La coloració la produeix un tipus de microalga anomenada "Dunaliella salina". Les algues sobreviuen en ambients salins i normalment són de color verd. El canvi de color es deu a l'activació del pigment betacarotè, que actua com a protector contra la radiació ultraviolada i dóna l'aspecte taronja o vermell.

Per tant, el fenomen està relacionat amb les condicions d'intensitat de la llum i la temperaratura. El fenomen durarà mentre el temps es mantingui càlid. El que no tenen clar les autoritats és per què la coloració afecta el llac de manera parcial.

El llac de sal es va formar fa 500 milions d'anys i cobreix una extensió de 120 quilòmetres quadrats.
 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut