Meteocat i la FEEC creen MeteoMuntanya.cat

El Servei Meteorològic i la Federació Excursionista han unit esforços
Francesc Mauri
Portada Meteomuntanya.cat

Portada Meteomuntanya.cat

El Servei Meteorològic de Catalunya i la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya creen un nou portal web de meteorologia de muntanya.

MeteoMuntanya.cat és un nou producte web d'accés a informació meteorològica que neix amb l'objectiu de ser referència en la seguretat dels qui practiquen activitats a l'aire lliure a qualsevol dels massissos del país. El portal posa a l'abast dels ciutadans nous recursos meteorològics específics per a la muntanya alhora que facilita l'accés als productes ja existents.

L'acord de col·laboració entre l'SMC i la FEEC amb la firma d'un conveni ha permès posar en marxa un nou producte de consulta i difusió d'informació meteorològica per als qui fan activitats esportives i de lleure a la muntanya. Amb el nom de MeteoMuntanya s'ha creat un portal que combina les potencialitats d'un web amb la flexibilitat d'un bloc, facilitant l'accés a una gran varietat d'informació meteorològica des de qualsevol indret del país de forma optimitzada per als diversos dispositius mòbils.

Predicció automàtica per a trenta-cinc cims de Catalunya

Dins dels dos apartats de "Predicció" cal destacar que s'hi podrà trobar una nova predicció automàtica per a dinou cims d'arreu del país, que s'afegeixen a setze dels existents per al Pirineu, i que s'han seleccionat amb la intenció de donar resposta a la important afluència de gent que fa activitats a l'aire lliure a molts dels massissos que queden fora de l'àmbit del Pirineu.

Accés a tota la informació des de sis apartats principals

Meteomuntanya.cat compta amb sis seccions que permeten accedir als diversos continguts de forma fàcil i eficient.

Predicció Muntanya

Cada divendres es farà una predicció específica pel cap de setmana, centrada en els aspectes relacionats amb la seguretat, de les condicions meteorològiques més probables als diversos massissos del país.

Predicció Competició

L'SMC també farà una predicció meteorològica d'aquells esdeveniments esportius que la FEEC consideri que són d'interès destacat en relació amb les diferents disciplines esportives: curses de muntanya, marxes de resistència, competicions d'esquí de muntanya, etc.

El Temps Ara

Aquest apartat comptarà amb un recull de les principals eines de monitoratge meteorològic a temps real de les quals disposa l'SMC: dades de radar, d'estacions meteorològiques automàtiques, de detecció de descàrregues elèctriques o d'informació provinent dels observadors i vigilants.

TV

Accés directe als butlletins audiovisuals de predicció pel Pirineu o general de Catalunya, a més d'altres recursos relacionats amb la muntanya que s'hi vagin incorporant.

Anàlisi Episodis

Amb l'objectiu de millorar i avançar en el coneixement de la meteorologia al nostre país i seguir contribuint en la seguretat a muntanya es farà un balanç de les últimes situacions meteorològiques destacables.

Calendaris Climàtics

Per ajudar a la planificació de les activitats a l'aire lliure a més llarg termini s'anirà incorporant informació gràfica de les condicions que podem esperar al llarg de l'any a diversos massissos de Catalunya.

A més a més, dins dels diversos apartats s'han incorporat enllaços a altres dels productes que actualment ja es poden consultar des del web de l'SMC: els avisos de Situacions Meteorològiques de Perill (SMP), els mapes de Predicció General de Catalunya, el Butlletí de Predicció pel Pirineu, la Predicció per a les pistes d'esquí i el Butlletí del Perill d'Allaus que realitza l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC).

També s'han afegit accessos directes als llocs web dels refugis i de les competicions de la FEEC.

En definitiva, MeteoMuntanya.cat neix amb la intenció d'omplir un buit existent i esdevenir referència en relació amb la meteorologia de muntanya i les diverses variables meteorològiques que poden afectar a la seguretat.