Més sol, més boires i menys ruixats

Arriba el temps de les ulleres de sol i d'arraconar el paraigua

Néstor GómezActualitzat

L'estabilitat atmosfèrica avançarà i s'assentarà una mica sobre el Mediterrani i sobre casa nostra. Una massa d'aire una mica més càlida pujarà des del nord d'Àfrica cap a les Balears en direcció al Pirineu. Això permetrà una pujada lleugera de les temperatures.

Més sol, però cel no del tot serè

Si bé el temps serà assolellat no tindrem pas el cel net de núvols. Per començar, de bon matí hi haurà nombrosos bancs de boira a les planes interiors comarques de Girona i Camp de Tarragona. A més, un tel de núvols prims, anomenats cirrus, anirà creuant el país i esmorteirà lleugerament la llum del sol. El color del cel no serà pas blau sinó blanquinós. Sota aquesta situació atmosfèrica, podreu veure esteles d'avions ben llargues. A la tarda, creixeran nuvolades al Pirineu i caurà algun ruixat puntual.

Temperatures més altes

La calor s'intensificarà una mica al migdia. Les més altes del país es registraran cap al pla de Lleida amb valors que poden tocar els 28 ºC i el 26 ºC a la conca de Tremp. A la resta del país, se superaran amb facilitat el 20 ºC.

I els propers dies...

Del que queda de setmana el més destacat és un sistema frontal que ens creuarà durant la matinada de dissabte. No plourà a tot el país i no s'espera cap arribada d'aire fred.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut