Més sol i més fred

A terra, temps tranquil, i a la costa, mar alterada, amb onades superiors a 2 metres
Néstor Gómez
Temporal dur a Port de la Selva (Roger Pinart)

Temporal dur a Port de la Selva (Roger Pinart)

Arribem a mitjans de mes amb una temps molt estable, on els núvols seran ben bé testimonials. L'anticicló de les Açores guanyarà terreny sobre Catalunya i per gran part dels països mediterranis.

Sol i poc més

El temps serà molt assolellat, amb el permís d'alguns núvols baixos o boires al Bages o Osona, que s'esvairan amb rapidesa. El vent serà el protagonista a prop de la costa, si bé bufarà el mestral a les Terres de l'Ebre durant el matí i durant tot el dia de nord al Pirineu. Però, com dèiem, el vent de gregal de la costa bufarà durant tot el dia i remenarà la mar, amb onades que poden superar els 2 metres. El vent se sentirà amb intensitat moderada a les comarques de Girona i Costa Central. Remetrà a partir de mitja tarda.

Temperatures més curtes 

El cel serè de la matinada i la calma del vent a l'interior del país ha permès que de bon matí s'imposi el fred. Les temperatures han caigut entre 3 o 4 graus en general a tot el país, amb glaçades que han torna al pla de Lleida i a punts del prelitoral. Al migdia, al Pirineu pujaran i a tot l'interior baixaran. Les màximes més altes del dia rondaran els 18 ºC a punts de la costa i a les Terres de l'Ebre.

Mapa de temperatures a les 7.15 hores.

I els pròxims dies...

No es veuen gran canvis a curt termini. Potser caldrà esperar al cap de setmana per parlar d'un nou canvi de temps amb cara i ulls.