Més núvols, boires i temperatures sense canvis

Comencem una setmana amb poques perspectives de canvi de temps. Tot continuarà força encalmat. El més significatiu serà l'augment de les temperatures.

Actualitzat

L'anticicló es retirarà una mica cap a l'est i la borrasca atlàntica augmentarà la seva influència pel nord-oest peninsular i enviarà fronts i línies d'inestabilitat. A Catalunya baixarà la pressió atmosfèrica, es reduiran les boires i pujaran les temperatures.

Aniran arribant núvols per l'oest

L'inici del dia serà assolellat en general, malgrat que també hi haurà espai per les boires a l'oest de la depressió central. A diferència de dies anteriors, esperem que amb el pas de les hores s'aixecaran. Els núvols aniran a més ràpidament, a causa d'una línia d'inestabilitat per l'interior peninsular. Els núvols prims avançaran de sud-oest a nord-est, de manera que al final de la jornada el cel estarà més enteranyinat. Fins i tot, per ponent i pel sud arribaran núvols més compactes.

Més contrast tèrmic

La matinada de cel ras afavorirà el refredament i, per tant, el descens de les temperatures mínimes. Però no passarem de glaçades moderades al Pirineu, amb alguna de forta de manera més puntual. Les màximes faran un primer pas cap endavant i començarà una tendència ascendent. El salt més gran es notarà cap a ponent, si finalment es desfan les boires.

I els pròxims dies...

Esperem un temps encalmat en general. La cua d'un front pot rascar el Pirineu occidental entre dimarts i dimecres, però sembla que fins diumenge no arribaria una pertorbació una mica més important. A més a més, el flux dominant de garbí farà pujar les temperatures, sobretot de cara a la segona fase de la setmana.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut