Més d'una cinquantena de línies de transport escolar, afectades per la neu

Set escoles de la Cerdanya no faran classe aquest dimarts

RedaccióActualitzat

Set escoles de la Cerdanya no faran classe aquest dimarts per la previsió de nevades i fred excepcional. Segons ha informat Protecció Civil, la mesura deixarà sense classe més de 1.500 alumnes de centres escolars de Puigcerdà, Alp, Bolvir, Ger i Llívia.

Protecció Civil manté activada l'alerta Neucat per una onada de fred "excepcional".

La nevada s'ha intensificat aquest dilluns a les comarques de la Vall d'Aran, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça. A la Vall d'Aran, els gruixos són molt importants i s'adverteix de l'alt risc d'allaus.

Ara, el perill són les glaçades que poden arribar en les pròximes hores per l'entrada d'una onada d'aire més fred encara, que deixarà la major part del país sota zero.

Transport escolar suspès

La intensa nevada de les últimes hores ja ha obligat a anul·lar aquest dilluns més d'una cinquantena de línies de transport escolar en comarques de muntanya. A Sort -al Pallars Sobirà-, l'institut ha suspès les classes, tot i que el centre ha estat obert per als alumnes que hi puguin arribar. Tot i que no hi ha cap problema important, a l'Alt Urgell i al Pallars Jussà ha calgut anul·lar totalment o parcialment algunes línies de transport escolar. L'afectació ha estat més gran a l'Alta Ribagorça, amb 16 rutes anul·lades i 140 alumnes afectats, o al Pallars Sobirà, als pobles de més altittud, on 400 alumnes s'hauran de quedar a casa.

Ara, les feines es concentren a netejar carreteres, que és més complicat aquest dilluns.

A les comarques de Girona, la nevada ha fet que tampoc no hagi pogut obrir l'escola rural que hi ha al poble de Planoles, al Ripollès. Es tracta del col·legi Comte Arnau, que té una vintena d'alumnes. L'Ajuntament de Planoles ha acordat no obrir-la a causa de la neu, però no han estat a temps d'alertar el servei del transport escolar. Això ha fet que el bus hi hagi portat tres alumnes, com un dia qualsevol, i, al final, els ha tornat a casa.

A la resta del Ripollès, i també en altres comarques on ha nevat, com a la Cerdanya o en els punts més elevats de l'interior de la Selva, no hi ha hagut cap problema.

Carreteres tallades i ús de cadenes

Aquest dilluns hi ha tres carreteres tallades pels efectes del fred i la neu, la BV-4031 de Castellar de n'Hug a la Molina, la C-28 al port de la Bonaigua i la BV-4024 a Bagà.

 

A tota la Vall d'Aran s'ha de circular amb extrema precaució, calen cadenes per circular per la C-28 entre Vielha i Vaquèira i a la N-230 entre Vilaller i França.

El Servei Català de Trànsit té actualitzada tota la informació de les carreteres en aquesta web.

El telèfon d'emergències ha rebut 59 trucades

Els bombers han hagut d'assistir els ocupants d'alguns cotxes embarrancats.


El telèfon d'emergències 112 ha rebut dilluns un total de 59 trucades localitzades bàsicament al Ripollès, la Vall d'Aran, el Pallars Sobirà i el Gironès. La majoria de les trucades han estat per incidències de trànsit causades per la neu i el gel i de caigudes d'arbres i uralites causades pel vent.

L'episodi de fred podria durar fins divendres.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut