La pobresa infantil es multiplica (EFE)
La pobresa infantil es multiplica (EFE)

Més de 650 milions de nens, en risc pel canvi climàtic

Néstor GómezActualitzat

La sequera i les inundacions són els dos fenòmens que posaran en risc la vida de més nens a conseqüència dels efectes del canvi climàtic.

L'Unicef ha anunciat que més de 500 milions de nens viuen en zones de risc extrem d'inundacions i uns 160 milions viuen en zones afectades per forts períodes de sequera. La majoria dels països amb gran risc d'inundacions són a Àsia, i les que tenen més risc de sequera, a Àfrica.

Anthony Lake, director executiu de l'Unicef, afirma que aquesta gran quantitat de persones en risc mostra la necessitat d'actuar amb urgència. "Els nens són els menys responsables del canvi climàtic, però ells i els seus fills seran els que conviuran amb les seves conseqüències", va declarar Lake.

En el marc del COP21, que començarà el proper 30 de novembre a París, l'Unicef recorda que uns 300 milions de persones viuen en països on la meitat de la població es troba dins el llindar de la pobresa. De la Cimera de París s'esperen grans acords mundials per reduir les emissions de gas per frenar el risc de catàstrofe.

El canvi climàtic durà més sequeres, més inundacions, més onades de calor i més fenòmens extrems que causaran una gran mortaldat i que afectaran, sobretot, els infants, que seran víctimes de malnutrició, malària o diarrea. Lake accentua: "Sabem què hem de fer per prevenir les conseqüències del canvi climàtic. No actuar seria inacceptable."

Anar al contingut