Més de 100 morts per inundacions a Nigèria

Néstor GómezActualitzat

Les intenses pluges que des de fa dues setmanes descarreguen a Nigèria ha desbordat rius i ha arrasat comunitats senceres, segons informen fonts estatals. 

Més de 100 persones han mort en 10 estats de Nigèria, els més afectats: Kogi, el Níger, Anambra i Delta. Els grans danys de les inundacions d'ara es deuen a diferents factors entre els quals es troba la precària planificació urbana amb cases a tocar de les lleres dels rius, poc sistemes de drenatge i l'obertura de comportes dels pantans situats al Camerun.

La setmana passada l'Agència Nacional de Gestió d'Emergències (NEMA) ja va comunicar que els cabals dels dos rius més grans del país, el Níger i el Benue, anaven molt carregats i que era qüestió de temps que es desbordessin en el moment que s'ajunten. El govern ha demanat als habitants que viuen a prop dels rius que vagin a llocs més elevats i segurs.

Una de les zones on viuen les pitjors inundacions de les darreres dues setmanes és Lokoja, que es troba en la confluència dos rius, el Níger i el Benue.

Nigèria té un clima en qual la temporada de pluja s'estén de maig a setembre i pateix inundacions estacionals que, de vegades, provoquen un gran nombre de morts en les zones rurals o barris marginals superpoblats. Les pitjors inundacions van ser el 2012, amb 363 persones mortes i més de dos milions de desplaçats.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut