Evolució prevista per Matthew (NHC)
Evolució prevista per Matthew (NHC)

Matthew, huracà de categoria 5 i potencialment molt destructiu al Carib

Alberto AlcántaraActualitzat

L'huracà Matthew ha assolit la categoria màxima (5) de l'escala de Saffir Simpson. Està situat a uns 145 quilòmetres de Punta Gallinas, a Colòmbia. És el primer cop que un huracà assoleix aquesta força en una latitud tan baixa. De moment ha deixat un mort en aquest país sud-americà.

Segons el butlletí emès a les 8 del matí de dissabte pel Centre Nacionals d'Huracans (NHC) de l'agència NOAA, Matthew portava vents sostinguts de 260 km/h i es movia a uns 11 quilòmetres hora cap a l'oest. La pressió mínima al centre era de 941 mb.

L'àrea d'influència s'esten cap a la frontera entre Colòmbia i Veneçuela, Haití i, sobretot, Jamaica, ja que el rumb previst el fa passar just per la vertical d'aquest país.

El pronòstic també indica que Matthew es mantindrà com a gran huracà fins diumenge mentre avança pel Carib. Els vents huracanats s'estendran en un radi de 75 quilòmetres respecte de l'ull.

Pel que fa a la pluja, Matthew podria acumular entre 250 i 380 mm en Jamaica i el sud Haití, amb pics aïllats de fins a 635 mm. La maror ciclònica també suposarà un gran risc a tota l'àrea d'influència.

Anar al contingut