Massa dies de bon temps no és cosa bona

Fa un mes que no plou a la majoria del país. Des de la llevantada dels primers dies de novembre no plou ni gota i sembla que l'aigua trigarà a arribar. Temperatures primaverals al migdia

Néstor GómezActualitzat

L'anticicló se sent ferm i poderós al sud de Sardenya, amb un domini aclaparador de tot el Mediterrani i de bona part del centre continental. Podem dir que l'anticicló tan persistent de novembre ha trobat el seu germà al desembre. Fa molts dies que no plou i podem quedar així fins a mitjans de mes. Encara sort que les pluges dels primers dies de novembre van regar tot el país amb abundància.

Sol, boires i gebre

Parlar d'estabilitat durant els mesos freds de l'any és parlar de sol, en general, i de boires, en particular. Les boires tornaran a presentar-se de matinada al Segrià, a la Ribera d'Ebre, a la conca de Tremp i a Osona. Seran una mica més extenses i persistents que les de dimarts. Fora d'aquest àmbit farà molt de sol, amb algunes teranyines de núvols prims.

 

Fred només de bon matí

L'estabilitat es tradueix en boires i també en inversions tèrmiques. L'aire fred de la matinada es dipositarà a les parts més baixes del país, a les valls, conques i depressions. En aquestes zones, les mínimes seran negatives i amb gebrades. En canvi, l'ambient fred del matí contrastarà amb les temperatures del migdia. Les màximes pujaran fins als 20 ºC als indrets més càlids del país, mentre que a Lleida amb prou feines s'acostaran als 10 ºC per efecte de la boira persistent.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut