El Maria frega la costa de la República Dominicana

Néstor GómezActualitzat

A partir d'avui, l'huracà Maria pren direcció nord-oest, frega la costa nord de la República Dominicana i es dirigeix cap a les illes Turks i Caicos.

Durant aquesta matinada un cap ha creuat Puerto Rico i el Maria s'ha convertit en huracà de categoria 2, amb vents sostinguts de 175 km/h. Les zones amb més perill per l'efecte de l'huracà són la República Dominicana, entre Cabo Engaño i Puerto Plata, les illes Turks i Caicos i el sud-est de les Bahames.

A Bávaro i Punta Cana, a la República Dominicana, les pluges i els vents van ser intensos al llarg de dimecres i s'han intensificat en les darreres hores. En el cas de Punta Cana els cops de vent ja han superat els 100 km/h. Segons el director del Centre d'Operacions d'Emergències, José Manuel Méndez, s'esperen precipitacions d'entre 300 i 350 l/m² i a les zones de muntanya es poden assolir els 500 l/m².

Però el que més preocupa les autoritats del país no és pas la pluja que descarregui el Maria, sinó l'estat del sòl, ja saturat d'aigua després de les precipitacions causades per l'huracà Irma. El Maria manté en alerta 32 províncies dominicanes, de les quals 14 en alerta vermella. Fins a primera hora més de 7.000 persones han estat evacuades, mentre que uns 4.000 turistes allotjats a Bávaro i Samaná han estat traslladats a altres hotels de Punta Cana i de la capital del país.

La propera nit, el Maria es reforçarà i pujarà a categoria 3. Es desplaçarà cap al nord, cada cop més lluny de la República Dominicana.

Anar al contingut