Març s'acomiada dins d'una Setmana Santa dolça

Després de dies i dies de sol esmorteït i de núvols lenticulars formats pel vent, torna el sol arreu del país. Les temperatures ballaran al compàs del vent, amb ponent reescalfat a Lleida i Tarragona. Durant la resta de Setmana Santa, petits matisos

Néstor GómezActualitzat

Adéu als núvols i benvingut el sol. La Setmana Santa es presenta ben dolça, amb temperatures superiors a les normals tots aquests els dies. Un cop més, altes pressions garantiran un temps molt estable a Catalunya. Un sistema frontal tocarà el Pirineu a última hora de dimarts amb poques conseqüències.

Sol amb matisos. Entrem dins la tònica de dies assolellats, fora del domini dels núvols lenticulars dels últims dies. Durant les pròximes dominarà el sol amb petits matisos. Un primer matís el tindrem avui a la nit cap a la Vall d'Aran, el cel quedarà cobert i caurà alguna gota; un segon matís el tindrem dimecres, amb núvols a la Costa Brava sud i costa de Barcelona; un tercer matís dijous, amb alguns núvols costaners al litoral de Barcelona; i finalment, el darrer matís, els núvols prims i inofensius de divendres.

Dimarts serà el dia més càlid de la Setmana Santa. Les temperatures màximes superaran els 26 ºC a la plana de Lleida i comarques de Tarragona. Al Pirineu tocaran o superaran els 20 ºC. El front de dimecres de matinada farà entrar aire més fresc i el mercuri baixarà entre 5 i 8 graus entre dimecres i dijous. Després, les temperatures remuntaran una mica i l'ambient es mantindrà suau fins a finals de setmana. Dilluns de Pasqua, s'imposarà la fresca.

Quan marxarà el vent? Trigarà dies. El mestral bufarà a les terres de l'Ebre fins dijous al matí. En canvi, la tramuntana serà més capritxosa i persistirà fins divendres al matí i hi tornarà dissabte.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut