Temperatures mínimes
Temperatures mínimes

Març ha arrencat amb temperatures càlides

Néstor GómezActualitzat

Un dia sense fred, sense temperatures sota zero, sense glaçades. És el matí més suau de l'any. Desem la roba més gruixuda d'hivern?

Ja som al març, mes que ens farà entrar a la primavera el proper dia 20, i les temperatures no es volen quedar enrere. Ahir es van assolir les màximes més altes de l'any, amb 24 ºC a Aldover, i avui és el primer matí de l'any en què les temperatures no han baixat dels 0 ºC a cap lloc habitat del país. Només als cims més alts del Pirineu els valors han baixat dels 0 graus, per exemple, a la Pica d'Estats a 3.143 metres, la mínima ha baixat fins als -4 ºC. Amb dades del Meteocat, la temperatura més baixa del país s'ha registrat a l'estació meteorològica d'alta muntanya de Boí, a 2.500 metres, amb 0,4 ºC.

Ja s'ha acabat el fred?

La pregunta dóna joc a dues respostes, sí i no, amb un sí més gran que el no. Durant la primera quinzena de març, les temperatures es mantindran entre 2 i 4 graus per sobre dels valors habituals per aquestes dates. La neu sofrirà a cota baixa i mitjana amb temperatures a 850 hPa entre 5 i 10 ºC. Només es preveu una curta i contundent entrada d'aire fred entre dimecres i divendres per l'entrada d'una massa d'aire fred procedent del centre continental. Seran els únics dos dies de fred, després remuntaran les temperatures.

Anar al contingut