Mànega marina a s'Espalmador, a Formentera

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest matí, al voltant de les 9.30 h, s'ha format una mànega marina a la costa de s'Espalmador, una petita illa situada al nord de Formentera. Lucia Rosell (@LuRosell) ha pogut gravar el moment en què el cap de fibló passava per damunt d'un grup de vaixells. L'autora del vídeo reporta petits danys en els velers, però cap ferit.

També s'ha fotografiat el cap de fibló des d'una altra perspectiva:

Fenòmens com aquest són típics de situacions de forta inestabilitat com la que hem viscut al llarg de les últimes hores a Catalunya, tant a terra com mar endins. Cal recordar que venim d'una onada de calor que ha fet pujar la temperatura del mar a nivells rècord. El Mediterrani és, d'aquesta manera, un planter de tempestes quan arriba aire fred per les capes mitjanes de l'atmosfera. 

Les tempestes han acumulat registres d'entre 10 i 60 mm a les Illes Balears, segons les dades de la xarxa de Meteoclimatic i les que reporten @meteomercadal i @AJANSACLAR.  

I també a mallorca, a Sa Calobra, s'ha donat un fibló, en aquest cas a terra ferma (un veritable tornado) que ha fet estralls i tombat força arbres, segons informa Toni Solivellas

.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut