Majoria absoluta del sol i poca representació dels ruixats

El temps no es pot escollir i, a més, no hi haurà gran variabilitat a Catalunya. Ara bé, si us estimeu més un estat del cel que un altre, la solució serà desplaçar-se fins a trobar el que desitgeu. El sol guanyarà per majoria absoluta amb alguns pactes amb els núvols. La calor serà testimonial al migdia.

Actualitzat

El cap de setmana acaba amb força estabilitat. Les pertorbacions més properes no se situaran a l'Atlàntic sinó al Mediterrani, amb una baixa a Itàlia i una altra a l'estret de Gibraltar. Ara per ara, cap de les dues té intenció de venir cap a casa nostra.

Més sol que núvols

El matí serà molt assolellat, amb núvols als Pirineu i zones del litotal i prelitoral. Només estarà el cel cobert a la Vall d'Aran, amb alguna gota. A partir del migdia, creixeran noves nuvolades al Pirineu, Prepirineu i a les muntanyes del prelitoral. Al vessant nord del Pirineu cauran alguns ruixats febles. Alhora, per les Terres de l'Ebre entraran, des del País Valencià, núvols alts i prims que filtraran una mica el sol.

Ambient suau

Les temperatures seran ben similars a les de dissabte o una mica més altes. De bon matí farà fresca arreu i fred al Pirineu, on les mínimes poden caure per sota dels 0 ºC a alta muntanya. En canvi al migdia, l'ambient serà ben suau, amb unes màximes que superaran els 26 ºC a la Terra Ferma i a punts de la vall de l'Ebre.

I la setmana que ve...

Res fa pensar que el temps canviarà a curt o mitjà termini. El sol del matí i els núvols de tarda persistiran durant gran part de la setmana i, tot i que pugui sorgir algun ruixat puntual. Temperatures estancades dins els llindars normals de finals de maig.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut