L'orgia de les aranyes Tetragnatha

Actualitzat

Una enorme teranyina de 300 metres de longitud a la platja de la localitat grega d'Aitoliko ha sorprès aquesta setmana els seus habitants. Cobreix les plantes, però també s'enfila pels arbustos i fins i tot els senyals de trànsit.

Es tracta, en realitat, d'un fenomen natural que, segons els de la zona, passa cada 3 o 4 anys, quan es donen les condicions de temperatura i humitat adequades perquè hi hagi molts mosquits, que són el principal aliment de les aranyes Tetragnatha. Sota la teranyina hi ha mascles i femelles que s'aparellen i fan créixer explosivament la colònia, i així el niu creix de forma molt ràpida i extensa.

 

Aquestes aranyes són molt petites, però en aquestes condicions es reprodueixen en gran quantitat i els permet teixir aquest niu de grans dimensions. Segons els experts, aquestes aranyes no són perilloses per a les persones, i la seva mida reduïda els permet córrer més de pressa sobre l'aigua del que ho farien sobre el terra.

 

 

Segons la biòloga molecular Maria Chatzaki, aquest fenomen ja es va passar l'any 2003 a la regió, a Ilia. Segons l'experta, la gran majoria de les aranyes moriran amb l'arribada de la tardor, i la teranyina es degradarà ràpidament.

"Les aranyes estan aprofitant els avantatges de les condicions meteorològiques, han fet una espècie de festa en què s'aparellen, es reprodueixen i creen una generació d'aranyes completament nova per als pròxims anys."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut