L'Ophelia s'acomiada amb destrosses a Escòcia

Marc GassóActualitzat

L'huracà Ophelia que tants estralls ha causat a Irlanda i a les Illes Britàniques, avui s'ha acomiadat creuant Escòcia i demà arribarà a Noruega com una depressió atlàntica normal. El servei meteorològic britànic "Met Office", ahir va prendre les mesures corresponents perquè es produïssin els menors danys possibles. Com acostuma a passar en aquestes situacions de risc, s'han acabat produint danys materials, però sense víctimes mortals, a Escòcia.

Com podem veure en les imatges, els danys en algunes edificacions de Glasgow han estat més que destacables i és que els vents de més de 150 km/h que van enregistrar a la ciutat no han perdonat. De fet, a l'aeroport de Campbelltown, situat al sud-oest de Glasgow, es va enregistrar un cop de vent de 209 km/h.

D'altra banda, el que ha estat també destacable és l'estat de la mar. Les onades han arribat a superar els 10 metres a la costa oest. Aquest fet, ha provocat que el mar estigui molt embravit i s'han arribat a formar aquestes grans masses d'escuma que s'aprecien a la imatge. Aquest fenomen és totalment natural i s'origina degut a altes concentracions de matèria orgànica dissolta o de la floració d'algues a la superfície.

 

Sovint veiem imatges d'avions en dificultats per aterrar, però els essers vius també tenen dificultats per trobar les seves preses.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut