Tempesta tropical Ophelia, 10 octubre. Font GOES

L'Ophelia ja és huracà i posarà rumb a Europa

Dilluns vinent pot arribar a Galícia

Actualitzat

L'Ophelia ja s'ha convertit en huracà. Els vents que l'acompanyaran superen els 120 km/h i poden arribar fins i tot als 140 km/h la tarda de dijous i matinada de divendres.

Els pronòstics (que pel cas dels huracans són menys fiables a partir del tercer dia) segueixen apuntant que l'Ophelia podria arribar a les costes de Galícia dilluns de la setmana vinent, encara amb vents huracanats, però perdent força ràpidament al llarg de dilluns.

Els huracans són poc freqüents en aquesta zona de l'Atlàntic, però la història ens parla d'un que va arribar a les Açores el 1842, i d'un segon huracà, molt més recent, el Vince, que també va afectar les illes i finalment va entrar pel Golf de Cadis per dissipar-se sobre Andalusia l'11 d'octubre del 2005. El Vince va portar pluja abundant i va causar inundacions a algunes zones d'Andalusia, però no víctimes mortals.

Més endavant aquell any, que va ser molt prolífic en sistemes tropicals, el 22 de novembre del 2005, es va formar una tempesta tropical que es va anomenar Delta, que va arribar fins a les Canàries, on va provocar 19 víctimes mortals i moltes destrosses i inundacions.

En una altra ocasió, el 1961, l'huracà Debbie es va originar al nord de les illes de Cap Verd, però es va moure cap al nord i va acabar arribant a Irlanda, on va causar 78 víctimes mortals i enormes destrosses.

 

Anar al contingut