Primeres llums d'un dia d'hivern (Alfons Puertas)
Primeres llums d'un dia d'hivern (Alfons Puertas)

L'Observatori Fabra ja forma part del club d'estacions centenàries de l'OMM

Néstor GómezActualitzat

L'Observatori Fabra rep el reconeixement de l'Organització Meteorològica Mundial (OMM) com a estació meteorològica centenària. Fa un any, l'Observatori de l'Ebre va rebre aquest reconeixement. És la segona estació reconeguda de Catalunya i cinquena d'Espanya, juntament amb Daroca, Izaña i Madrid-Retiro.

L'OMM vol donar valor a la tasca del recull de dades diàries, que passa desapercebuda per a la majoria de persones, però que gràcies a aquesta dedicació de persones anònimes tenim les característiques i les singularitats del temps d'un indret concret i són de gran vàlua per a les previsions meteorològiques. 

L'Observatori Fabra comença a recollir dades l'any 1913. De d'aleshores ha recopilat 105 anys complerts de dades de precipitació i 103 de temperatures. L'observatori pertany a la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona (RACAB) i va ser inaugurat l'any 1904 pel Rei Alfons XIII. Des del primer dia va destacar en tres camps: meteorologia, sismologia i astronomia.

El pas del temps, l'acumulació de coneixements i l'evolució de les tecnologies fa que l'Observatori es mantingui com un referent científic al país. Podeu consultar a través del seu portal web la seva història, consultar les diferents seccions i visitar les instal·lacions virtualment.

 

Anar al contingut