Lleuger augment de la inestabilitat

Nova setmana i petits símptomes de canvis que no arribaran, ni de bon tros, a tot el país

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Avui tornarà a entrar una mica més d'aire fred per les capes altes, i això afavorirà la formació d'algunes tempestes al Pirineu. Tot i això, continuarem parlant d'un temps marcat pel sol a una gran part de Catalunya. El vent del sud-oest s'intensificarà.

Més nuvolositat

El dia començarà amb força sol i amb alguns núvols baixos. A partir del migdia començaran a néixer els primers núvols d'evolució a punts de muntanya.

A la tarda arribaran núvols prims des del sud, i al mateix temps creixeran més nuvolades de calor al Pirineu i Prepirineu, amb prou força per derivar en ruixats i tempestes puntuals, localment moderades. No n'esperem grans quantitats, però sí que és possible alguna calamarsada. Els núvols baixos tendiran a augmentar a la façana litoral a última hora, sobretot cap a les comarques de Tarragona.

Calor moderada

La influència de la marinada farà que les màximes puguin baixar un pèl en general. El sostre dels termòmetres estarà situat al voltant dels 35 ºC. A primera hora esperem un descens més marcat a la Costa Brava i un augment més significatiu cap a la Vall d'Aran.

I dimarts...

La inestabilitat guanyarà territori, i els ruixats del Pirineu podran saltar a d'altres punts del terç oest, tot i que amb quantitats de pluja poc abundants.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut