Destrosses provocades per l'Irma a la ciutat de Nagua, a la República Dominicana (Reuters)
Destrosses provocades per l'Irma a la ciutat de Nagua, a la República Dominicana (Reuters)
San Juan

L'Irma ja ha causat una vintena de morts al Carib i es reforça en arribar a Cuba

L'huracà ha devastat illes senceres i es continuen evacuant desenes de milers de persones

RedaccióActualitzat

L'huracà Irma s'ha reforçat en tocar Cuba i torna a ser de categoria 5. El pas de l'huracà deixa un balanç provisional de 22 morts al Carib i ara amenaça Florida, als Estats Units. Allà ja s'ha donat l'ordre d'evacuar més de cinc milions de persones cap al nord de la península.

Tot i que l'Irma havia perdut una mica de força divendres, ara torna a ser de màxima categoria. Amb vents de gairebé 300 km/h i grans tempestes, l'huracà ha arrasat illes senceres, com les Illes Verges, Saint-Martin, les Bahames i Haití.

Aquest dissabte, l'ull de l'huracà recorrerà la costa nord-est de l'illa de Cuba i avançarà cap a  Florida i altres punts del sud-est dels Estats Units, com Geòrgia i Carolina del Sud. Es preveuen onades superiors als vuit metres i grans inundacions en els pròxims dos dies.

La principal preocupació ara és Florida. Quan als Estats Units encara s'estan refent de l'impacte del Harvey a Texas i plouen crítiques sobre la prevenció i la gestió de la catàstrofe, les autoritats de l'estat han optat per evacuar més de cinc milions de persones davant l'arribada de l'Irma.

 

 

Les autoritats de les diferents zones afectades continuen ordenant l'evacuació obligatòria de desenes de milers d'habitants. A la República Dominicana s'han evacuat més de 5.000 persones i a Cuba 10.000 turistes s'han vist obligats a abandonar els hotels de la costa nord on s'allotjaven.

De moment, l'Irma ha afectat al voltant d'un milió de persones, però es calcula que la xifra podria acabar arribant als 26 milions.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut