Florida

L'Irma causa tres morts a Florida on ha arribat amb vents de 210 Km hora

Sis milions de persones de l'estat de Florida han rebut l'ordre d'evacuació per l'arribada de l'huracà

Actualitzat

L'ull de l'huracà Irma ha tocat terra aquest matí a l'estat de Florida, als Estats Units i ha causat tres morts pels forts vents. Al seu pas per les illles del Carib, l'Irma ha deixat 25 morts i moltes destrosses

L'huracà porta pluges torrencials i vents de fins a 210 quilòmetres per hora que provoquen grans onades. Les costes de la zona sud de l'estat ja registren una forta crescuda del nivell del mar. Les autoritats preveuen greus inundacions i una pujada del nivell del mar d'entre 2 i 4 metres. 

 

 

El governador de Florida han ordenat l'evacuació de més de sis milions de ciutadans. Això ha provocat cues i aglomeracions als edificis que les autoritats han habilitat com a refugis. Més de 70.000 persones estan allotjades en refugis públics.

 

 

Durant la nit, l'huracà s'ha començat a allunyar de Cuba i ara és a poc més de cent quilòmetres de Kay West, el punt més al sud dels Estats Units, amb vents de més de 200 quilòmetres per hora. S'espera que l'ull toqui terra cap al migdia hora catalana.

El pas del cicló per sobre les aigües càlides caribenyes l'ha tornat a reforçar i ara ha augmentat la potència per tornar-lo a convertir en un huracà de categoria 4.

La ciutat de Miami i altres comptats del sud de Florida estan en toc de queda pel pas de l'huracà.

El president nord-americà, Donald Trump, que té la seva residència personal a Florida assegura que el país està preparat que suportar els efectes d'un huracà, tot i que ha reconegut que el que arriba amb l'Irma és "una cosa mai vista". 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut