Filera de voluntaris per plantar arbres, en una foto divulgada pel primer ministre de Madhya Pradesh
Filera de voluntaris per plantar arbres, en una foto divulgada pel primer ministre de Madhya Pradesh

L'Índia planta 66 milions d'arbres en 12 hores contra el canvi climàtic

Amb aquesta acció també volen aconseguir un nou rècord Guinness

RedaccióActualitzat

Un milió i mig de voluntaris van plantar més de 66 milions d'arbres en només 12 hores. Des de nens fins a vells. De les 7 del matí a les 7 del vespre. Ho van fer en un estat de l'Índia, Madhya Pradesh. Amb un doble objectiu: complir un compromís ambiental i batre un rècord.

L'Índia es va comprometre, en l'Acord de París, a repoblar una superfície de 95 milions d'hectàrees abans del 2030 per combatre el canvi climàtic.

No és la primera vegada que fan una proesa així: l'any passat es van plantar, a l'estat d'Uttar Pradesh, més de 50 milions d'arbres en un sol dia. I van aconseguir el rècord Guinness.

Aquest any, també hi ha hagut observadors del "Llibre Guinness dels rècords" per controlar la plantada gegant. Les pròximes setmanes confirmaran si han aconseguit el rècord.

La campanya d'aquest any l'ha organitzat el govern de Madhya Pradesh. La plantada s'ha fet al llarg del riu Narmada i s'han plantat més de 20 espècies diferents d'arbres. Shivraj Singh Chouhan, el primer ministre de l'estat, ho ha qualificat de "dia històric".

"Plantant arbres no solament servim Madhya Pradesh, sinó tot el món sencer", ha dit a Twitter.


L'Índia és un dels països que més gasos d'efecte hivernacle genera. Ocupa el tercer lloc dels països emissors de diòxid de carboni. El primer ministre, Narendra Modi, va reafirmar el mes passat el seu compromís amb l'Acord de París, després que els Estats Units es van desdir del pacte.

Anar al contingut