Hipotètic pronòstic del temps per al 2050 (INSMET Cuba)
Hipotètic pronòstic del temps per al 2050 (INSMET Cuba)

L'impacte del canvi climàtic, explicat en butlletins meteorològics per al 2050

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest mes de març, l'Organització Meteorològica Mundial (OMM) presenta la tercera sèrie dels hipotètics butlletins meteorològics per al 2050 a  diversos països del món. És el torn de la República de les Seychelles, Nigèria, Ghana, Xile i Cuba. L'objectiu és mostrar com afectaria l'augment de la temperatura mitjana de la Terra en la meteorologia del dia a dia.

L'OMM va convidar presentadors del temps de televisions de tot el món per imaginar aquests pronòstics del temps en l'any 2050. L'any va ser seleccionat com a punt a mig camí fins al final del segle XXI, moment en què les temperatures globals podrien pujar més de 4 °C si les emissions de gasos d'efecte hivernacle de les activitats humanes seguissin augmentant al ritme actual. Els pronòstics són compatibles amb les conclusions del cinquè informe d'avaluació del Grup Intergovernamental d'Experts sobre el Canvi Climàtic (IPCC).

 

Aquests butlletins parteixen del pitjor dels escenaris possibles, que és justament el que es tracta d'evitar. L'OMM llança aquesta tercera sèrie  coincidint amb la Conferència Mundial sobre la Reducció del Risc de Desastres, que es celebrarà entre el 14 i el 18 de març a Sendai, al Japó. L'objectiu és ressaltar la necessitat d'adoptar mesures per reduir al mínim el risc dels fenòmens meteorològics i climàtics extrems.

La sèrie 1 i la 2 van ser publicades al setembre i al desembre del 2014 per donar suport a la Cimera del Clima de l'ONU i a la Convenció sobre el Canvi Climàtic de Lima. Aquestes dues sèries mostraven pronòstics per a països com Espanya, França, Alemanya, Noruega, el Brasil, el Japó o els Estats Units. Podeu trobar la recopilació completa en aquest enllaç.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut