L'huracà Otto provoca almenys 9 morts Costa Rica

Alberto AlcántaraActualitzat

L'huracà Otto ha travessat l'Amèrica Central, després de tocar terra a la costa de Nicaragua com a huracà de categoria 2. L'huracà s'ha mogut seguint la frontera entre Nicaragua i Costa Rica, deixant en alguns indrets quantitats de pluja equivalents a les de tot el mes. La Comissió Nacional d'Emèrgències de Costa Rica ha reportat nou víctimes mortals.

Dissabte al matí, Otto evolucionava endinsat al Pacífic, degradat a tempesta tropical. 

El punt d'impacte de l'ull de l'huracà ha esta a prop de la localitat de San Juan de Nicaragua. Segons el Centre Nacional d'Huracans, és l'huracà que ha tocat terra més cap al sud a Centreamèrica des que hi ha registres. Els vents van arribar als 175 km/h. A banda, Otto ha estat el primer cicló tropical en saltar des de l'Atlàntic fins al Pacífic des de 1996.

Les autoritats del país han evacuat milers de persones, moltes d'elles al municipi de Bluefields, una ciutat que va ser devastada per l'huracà de categoria 4 Joan el 1988.

A Costa Rica també s'ha ordenat l'evacuació de 4.000 persones i el tancament de les escoles a tot el país. Otto ha provocat inundacions en diverses zones, i es tem pels danys en els cultius, principalment els de cafè

Terratrèmol al Pacífic

A banda de l'huracà, un terratrèmol de magnitud  7, inicialment catalogat de magnitud 7.2, va sacsejar dijous la costa del Pacífic d'Amèrica Central. No hi va haver informes de danys immediats del sisme, que es va produir a una distància d'uns 150 quilòmetres de Puerto Triunfo, al Salvador, segons el Servei Geològic dels Estats Units. 

Els Serveis d'Emergència van recomanar els residents a la cosa a retirar-se fis a 1 quilòmetre cap a l'interior pel risc de tsunami. De fet, el Centre d'Alerta de Tsunami del Pacífic va avisar inicialment de possibles onades de fins a 1 metre a les costes de Nicaragua i El Salvador.




 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut