L'huracà Ophelia, a l'Atlàntic, pot encaminar-se cap a la península Ibèrica

Actualitzat

La dissetena depressió tropical es va convertir dilluns en una tempesta tropical per al Centre Nacional dels Huracans dels Estats Units, que és l'autoritat meteorològica per aquest tipus de fenòmens a l'Atlàntic.

Normalment els sistemes tropicals neixen prop de la zona equatorial, a l'alçada de l'arxipèlag de Cap Verd i es mouen cap a l'oest i es dirigeixen cap el Carib. L'Ophelia va nàixer més al nord, al sud-oest de les Illes Açores, i ha entrat en el corrent de vent de ponent que el portarà a moure's cap a l'est els pròxims dies.

Aquest tipus de pertorbacions tropicals són difícils de pronosticar amb exactitud a mig termini, i per tant es fa difícil saber on seran més enllà de tres dies, però hi ha diversos pronòstics que donen la possibilitat que dilluns de la setmana vinent l'Ophelia arribi a Galícia.

D'altres apunten que podria moure's més al nord i encaminar-se cap a les illes Britàniques, on perdria força ràpidament.

Els tres huracans anteriors a Ophelia van ser Harvey, Irna i Nate, els tres van acabar tocant terra als Estats Units i van causar múltiples destrosses i morts al Carib.

Anar al contingut