L'huracà Nate aterra a la costa de Mississipí i es degrada a tempesta tropical

Alberto AlcántaraActualitzat

L'huracà de categoria 1 Nate ha arribat als Estats Units. Ha fet un primer aterratge a la desembocadura del riu Mississipí, abans d'entrar al continent de manera definitiva al voltant de la ciutat de Biloxi, a 150 quilòmetres a l'est de Nova Orleans.  A mig matí, s'ha degradat a tempesta tropical.

Segons l'informe del Centre Nacional d'Huracans, de la NOAA, emès a les 8 del matí de diumenge, el Nate portava vents sostinguts de 140 km/h en el moment de l'impacte. A les 11 hores ja s'havia degradat a tempesta tropical. Durant les pròximes hores avançarà cap al nord-est i travessarà els estats de Mississipí, Alabama i Tennessee.

El front del sistema tropical amenaça amb inundacions  a la costa dels estats de Louisiana, Mississipí, Alabama i Florida. Alguns observadors han reportat una pujada del nivell del mar del voltant d'un metre i mig a Louisiana i Mississippí. En el pitjor dels casos, s'espera una pujada de 2 a 3 metres.

Pel que fa a la pluja, el Nate pot deixar acumulacions d'entre 75 i 150 mm, amb pics aïllats de fins a 250 mm. L'huracà pot generar també alguns tornados a l'oest de Florida, Alabama, Geòrgia i Mississipí.

Desastre a Centreamèrica

El Nate ha passat abans com a tempesta tropical per Costa Rica, Nicaragua i Hondures, on ha deixat més de vint morts, desenes de desapareguts i importants destrosses.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut