Imatge de radar dissabte a les 21 h
El vent ja arriba a uns 100 km/h

L'huracà Leslie ja ha arribat a l'oest de Portugal

Cal mantenir-se informat de l'última hora del pronòstic i seguir les instruccions de Protecció Civil. S'adverteix de possibles talls d'electricitat

Actualitzat

L'huracà Leslie (actualment de Categoria 1) ja trepitja terra a la zona central i oest de Portugal i amb tendència a perdre una mica d'intensitat alhora que els seus efectes de temporal es podrien mantenir fins les 04 / 06 h de la propera matinada. L'huracà Leslie ara té una tendència a perdre velocitat de rotació i a guanyar velocitat de translació cap al ENE. Està ja entrant una mica més al nord de Lisboa i Estoril i al WSW de Coïmbra. A les 22 h de dissabte el vent ja arribava a 65 km/h de velocitat mitjana en 5 minuts i ratxes de 98 km/h a punts propers a Lisboa, com la població de Lourinhã.

El National Hurricane Center dels Estats Units, responsable del seguiment i pronòstic dels huracans a l'Atlàntic, ha emès un butlletí per a l'huracà on va confirmant que després de creuar el centre i sud de Portugal s'estendrà cap a Extremadura, l'oest d'Andalusia i l'est de Castella i Lleó amb vents no tant forts, però pluges intenses d'entre 50 i 100 litres per metre quadrat.

A partir d'ara mateix  a  l'oest d 'Espanya ja no serà huracà, segons les previsions, i passaria a categoria de depressió tropical o bé depressió post-tropical. Ja no conservaria els 120 km/h de vent rotatori sostingut i baixaraia a uns 80 o 90 km/h amb algunes ràfegues de quasi 100 a la conta del Duero i, a primera hora del matí, a la meitat nord de la vall de l'Ebre, entre Logronyo i Saragossa.

Segons l'NHC, l'huracà, amb vents sostinguts de fins a 120 km/h  i ràfegues de fins a 150 km/h perdria força al tocar Portugal fins a convertir-se en tempesta tropical i amb vents de fins a 90 km/h, i perdria encara més força quan toqués terra, però encara seria una depressió tropical, amb vents de fins a 55 km/h.

En tots els casos, les pluges serien molt abundants i molt intenses. Aquest sistema porta des del 23 de setembre amb característiques tropicals a l'Atlàntic, i ara s'ha reforçat a la categoria d'huracà a qui s'ha anomenat Leslie.

Malgrat tot, el pronòstic d'aquest tipus de fenòmens és molt complicat, i encara hi ha una certa incertesa de quin serà el seu recorregut final.

 

Els huracans són fenòmens meteorològics extrems pels quals cal prendre serioses precaucions.

Si han de viatjar a Portugal, Extremadura o a la Meseta aquest cap de setmana, és necessari que prenguin precaucions i estiguin atents a les informacions que es donin des de Protecció Civil i les autoritats competents.

Anar al contingut