Imatge de dimarts de l'huracà Irma des del satèl·lit Terra de la NASA

L'huracà Irma, de categoria 5, posa en alerta el Carib

Néstor GómezActualitzat

Amb el record encara recent de les conseqüències a Houston de l'huracà, Harvey, ara centrem l'atenció en un altre, anomenat Irma, situat sobre les aigües de l'Atlàntic, és de categoria 5, el grau més alt de perill de l'escala Saffir-Simpson, i es troba ben a prop de Puerto Rico.

Irma en ple desenvolupament és l'huracà més potent i fort fora del mar del Carib i el golf de Mèxic, segons la NOAA. Altres fonts eleven els seus vent sostinguts a 306 km/h, vents mai assolits per cap huracà a l'Atlàntic. Fins ara el rècord l'ostentava l'huracà Allen amb 305 km/h, l'any 1980. Amb vents sostinguts de 295 km/h, segons la NOAA, es col·loca en el segon graó igualat amb els huracans Labor Day (1935), Gilbert (1988) i Wilma (2005). La Noa

L'huracà Irma està a tocar de Puerto Rico després de passar durant la matinada per Antigua i Barbuda, les Illes de Sobrevent, amb vents sostinguts de 295 km/h. Com podeu veure en les imatges inferiors de satèl·lit, s'observa perfectament l'ull de l'huracà, la qual cosa mostra la seva gran potencia i desenvolupament.

Durant les properes hores es mourà cap a l'oest i al llarg d'avui passarà sobre l'aigua en paral·lel a la costa de Puerto Rico, amb fortes ventades, grans aiguats i molt mala mar. Dijous afectarà Repíblica Dominicana i després, tot indica que divendres ja es trobarà al sud de Cuba.

 

 

Anar al contingut