L'harmonia entre l'home i la natura al poble xinès de Jintai

Alberto AlcántaraActualitzat

El poble xinès de Jintai ha esdevingut una mostra de convivència entre l'home i la natura, i un exemple de com aprofitar una crisi per innovar i millorar les condicions vitals i mediambientals.

Aquest indret, situat a prop de Guangyuan, a la província de Sichuan, va ser afectat per l'important terratrèmol del 12 de maig de 2008, que va destruir un 80% dels edificis de la zona.

En ple procés de reconstrucció, l'any 2011, unes esllavissades de terra van destruir de nou una part de les cases. Amb el suport del govern local, diverses ONG i la Universitat de Hong Kong, s'ha fet un projecte sostenible per a la comunitat.

La reconstrucció d'una vintena de cases harmonitza l'impacte de la construcció en la natura dels voltants. Es tracta d'uns dissenys arquitectònics segurs i de gran qualitat, i que permeten que els habitants siguin autosuficients.

El projecte inclou l'ús de materials locals, i un sostre verd. Cada casa incorpora un jardí al terrat, que es pot utilitzar per a cultius, i un sistema de canalització i recollida de l'aigua de pluja. Les finestres a banda i banda de les habitacions proporcionen sol i aire fresc.

Les cases fan servir biogàs i tractament per les aigües residuals. També hi ha un espai comú que funciona com a granja col·lectiva. Els espais oberts al nivell del sòl permeten tallers individuals de propietat familiar.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut