L'excicló tropical Fehi causa inundacions a Nova Zelanda

Alberto AlcántaraActualitzat

El cicló tropical Fehi ha arribat, degradat però en forma de profunda borrasca, a Nova Zelanda. Centenars de persones han quedat atrapades a causa de les inundacions i dels danys causats en les carreteres. Arbres i línies elèctriques han caigut.

A les imatges podeu veure l'onatge a Glenduan i Nelson, dos punts situats a l'extrem nord de l'illa sud. Queda comprovat un cop més el perill que comporta acostar-se a la mar en situacions de temporal marítim.

A Nelson, l'aeroport va tancar a causa de les inundacions i es van evacuar unes 50 persones d'àrees de la costa. El cicló a negat ciutats com Dunedin, al sud-est i Buller, al nord-oest, on s'ha declarat l'estat d'emergència.

La pertorbació s'està afeblint i es dirigeix cap al nord del país. Mireu l'anàlisi de la situació en superfície a les 12 UTC del dia 1 de febrer, amb la borrasca situada davant de la costa de l'illa del sud.

 

El Fehi ha estat el primer cicló tropical de la temporada al Pacífic Sud. Va assolir la categoria 1 de l'escala australiana de ciclons entre el 28 i el 30 de febrer.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut